Om företaget

Kraja är ett Jämtländskt företag som syr och säljer produkter för hundar och friluftsliv. Företaget grundades år 2013 av mig, Maria Boström. Produkterna är framtagna och utvecklade under flera år tillsammans med erfarna hundägare. Jag syr själv alla produkterna, småskaligt och med fokus på kvalitet före kvantitet.

Kraja erbjuder produkter i begränsad upplaga där köparen ges flera valmöjligheter, vilket inte är möjligt vid massproduktion. Varje produkt sys upp en och en vilket gör att leveranstiden kan bli längre och anpassningsmöjligheterna större. Lagret är litet och på så sätt undviks onödig överproduktion. Produkterna är framtagna för att tåla användning under längre tid, det är enligt mitt hållbarhetstänk.

Kraja är döpt efter min första hund; pointern Borgeflons KN Kraja. Ordet Kraja är ett samiskt ord som kan översättas med ”platsen dit man längtar”. Hunden köptes 2002 när jag var student och bodde vid kusten med en stor längtan hem till inlandet och fjällen. Namnet Kraja har levt kvar i alla år och blev även namnet på mitt företag.

Hållbarhet

Material till Krajaprodukter köps framförallt in från företag i Sverige och i mycket små volymer, detta för att inte belasta textilindustrin mer än nödvändigt. De vind- & vattentäta tygerna är överskott från övrig textilindustri liksom den merinoull som används till halsbanden. Jag försöker minimera mitt eget spill och nyttjar mesta möjliga av allt material som köps in.

För att inte bidra till överproduktion av produkter så är lagret minimalt, de flesta produkter finns endast som beställningsvara och på så sätt finns stora möjligheter för kunden att själv välja färger etc så att det passar just dennes behov.

Min önskan är att produkterna ska användas flitigt och hålla under många år.

Om din Krajaprodukt går sönder så kontakta mig för diskussion, förhoppningsvis kan jag laga det trasiga till självkostnadspris av 350 kr per timme.

Köparnas ord

”Jakttäcket lyser fortfarande efter ett år av flitigt användande”

”Vi är supernöjda med det blå jakttäcket vi köpte, det bästa och hållbaraste vi provat”

”Bästa kvaliteten; mitt jakttäcke håller fortfarande efter fem år”

”Supergod dekken”

”Vi och hundarna är mer än nöjda” Tusen tack för superprodukter”

”A big thank you for the most durable hunting vests ever; did not have to repair them once during our two weeks of hunting, and that´s a first!”

”De är kanonbra, både västar och täcken.”

”Jag älskar mina randiga packpåsar!”

”Älskar packpåsarna! I helgen fick de följa med ut på kajaktur, underbart att sortera upp packningen i olika färger.”

”Fick hem täcket idag och wow säger jag bara! Vilken passform, helt fantastiskt!”

”Har nu hunnit använda jakttäckena flera gånger och är mycket nöjd. Välgjorda, följsamma, bra materialval och snygga!”

”Vindsäcken är nog det överlägset bästa köp jag gjort, den är så himla bra när graderna sjunker och vinden piskar.”

”Mycket trevligt och grymt serviceinriktat företag med grymma produkter.”

”Täcket sitter som en smäck och är så fint! Tusen tack för så fint handsytt ulltäcke.”

Varukorg
Rulla till toppen